Sista dagarna pa Galapagos

Da var vi (for tredje gangen denna resa) tillbaka i Quito, Ecuador. Vi flog direkt hit fran flygplatsen pa Galapagos. En femdagarskryssning pa en segelbat (som dock bara anvande sin motor, eftersom den saknade segel) har lamnat manga intryck. Det forsta intrycket var att vi (igen) hade fatt otur med guide-kvaliten. Denna guide kunde bara staka sig fram pa engelska samt att han gjorde ett allmant virrigt intryck. Tex glomde han oss en gang nar vi skulle ut pa en snorklekeltur! Det redde dock ut sig eftersom kaptenen fran var bat anropade den intilligande baten (som rakade vara den gigantiska National Geographic Islander) och vi fick skjuts av deras jolle istallet.

Naval, vi borjade resan i Puerto Ayora pa on Santa Cruz dar vi tidiagre bott under vara dykutflykter. Baten fardades pa natten mellan olika oar och pa dagen gjorde vi olika dags-excursioner pa oarna. Pa eftermiddagarna brukade vi generellt snorkla lite grann, men snorklingen var lite sadar. Efter all fantastisk dykning blev det lite smatrist.

Vi begav oss forsta natten mot on Floreana, rakt soder ut. Nar vi gick iland dar mottes vi av en mangd sjolejon som lag pa stranden och vilade sig is kuggan av ett trad. Sjolejon finns det gott om pa galapagos och var vi an gick iland sa mottes vi av deras uppsyn. Pa forsta on fick vi aven se en ensam flamingo strova runt i en liten lagun. Vi gick aven langs en strand dar havsskoldpaddorna kommer upp pa kvallarna och graver ner sina agg i sanden.

Efter en del socialisering med de ovriga passagerana ombord (vi var totlat 15 st) var det dags for sangen. Andra dagen landsteg vi pa on Espanola, rakt osterut. Denna gangen pa en enorm sandstrand dar det fanns sakter flera hundra sjolejon! Makalost att ga mittibland alla dessa djur. Lite senare gick vi en tur mot kusten pa andra sidan on och fick bla se en liten (ironi) albatrossunge sitta stilla i sitt bo. Det fanns aven en hel del andra mer eller mindre lustiga faglar att beskada har. Den lustigaste av ar nog den bla-fotade boobyn. Helt klarbla fotter har den och ser allmant kul ut. Pa alla oarna sag vi aven manga av de finkar som Darwin tillslut baserade sin evolutionsteori pa. Inte utan att man kande historians vingslag...

Fjarde dagen akte vi vidare till on Santa Fe dar det fanns gott om iguaner. Det finns en landlevade sort (som ar gul och ater kaktusar) samt en marin som kakar alger. De ser ganska hemska ut men var valdigt vanliga. Efter santa Fe akte vi vidare till Plaza Island (pa dagen) och plotsligt fick vi sallskap av en grupp stora flasknosdelfiner som hoppade och lekte precis framfor baten. Det blev en hel del ordentliga plask!

Sista dagen var det tidig uppgang for att fa se frigattfaglar och dess stora, roda upplasta halspasar, och de fick vi se ocka, om an pa lite avstand. starax efter det begav vi oss mot hmanen nara flygplatsen och fick darmed ta farval av denna fantastiska ogrupp!

Bilder? Lite senare...

Kommentarer
Postat av: Kristina och Göran

Grattis på födelsedagen Ylva!

2009-01-21 @ 09:09:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0