Amazonas!

Da var vi aterigen i Quito efter en fantastisk fyradagarstripp i regnskogen. Det borjade med en 25-minutersflygning till Lago Agrio, dar mottes vi upp av Pedro som plockade upp oss i sin pickup och korde tva timmar och en kvart mitt ut i ingenstans (kandes det som). Inte utan att man blev lite orolig for att men blev kidnappad av typ FARC-gerillan eller nat...

Naval, efter en lang bilfard va det dags for nasta tur, denna gang med kanot, i tva timmar mot The Tapir Lodge. Vi hade inga sarskilda forvantningar pa denna tripp eftersom vi egentligen inte hade pluggat pa vad vi eventuellt skulle kunna tankas se. Vi blev bada valdigt positivt overraskade. Efter bara nagra minuters kanottur stotte vi pa fjarilar stora som tva hander i klara farger, vi sag aven ara-papegojor och dodskalleapor (som herr Nilsson i Pippi-filmerna). Alla helt vilda vilket var en fantastisk upplevelse!

Stallet vi bodde pa var ocksa en positiv overraskning. Vi hade ett dubelrum i ett torn byggt av gras och tra med egen (kaklad!) toalett med dusch. Det kandes frascht men anda genuint. Man overrostes dag som natt med olika ljud fran djungeln. Apor, faglar och grodor, inte alltid latt att veta vad som var vad...

Efter ett litet snack i matsalen begav vi oss igen ut med kanoten pa jakt efter fler djur, och fler djur blev det! Skoldpaddor av varierande storlek, fladddermoss och inte minst caiman-korkodiler. Vi fick till exempel se en caiman ovan vatten i dagsljus vilket tydligen inte ar sarskilt vanligt. Men det var inte slut dar, nar vi kom till djungeln hade det regnat i ett par dagar, och da ar det tydligen bra lage att ga pa anacondajakt, vilket vi ocksa gjorde. Efter nagon timme eller tva stovlandes i lera hittade vi en anaconda som hade rullat ihop sig i ett av de hal som bildas naturlig efter regn. Vi sag bara huvudet och en snutt pa svansen, men vi kom riktigt nara!

Vistelsen bestod ocksa av natturer dar vi spottade diverse insekter, spindlar och andra nattlevande djur. Pa natten var det aven lattare att se fler caiman-krokidelr, eftersom deras ogon lyser rott om de far ljuset fran en ficklampa pa sig. Vi tog aven en hajk genom djungeln pa dagtid och fick da bland annat se en dvargsilkesapa, vilket ar varldens minsta apa. Vi lyckades krypa hyffsat nara ocksa.

Det blev aven tillfalle att bada vilket lockade Ylva. Nagon timme efter det badet begav vi oss till samma plats for att - fiska piraya! Det nappade ganska bra men det var svart att verkligen fa upp nogon firre, men till slut sa fick David napp. Kanske inte den storsta piraya som nagonsinn simmat i amazonas, men anda. Aven en mal nappade pa kroken.

Vid ett tillfalle besokte vi ett litet samhalle dar ursprungsbefolkning. De visade bla hur man tillvekrar casava, ett sorts tunnbrod gjort pa enbart yucca-rot. Valdigt gott. Nagot som de ater till varje maltid. Vi besokte aven en sk Shaman (medicinman) som visade oss runt bland alla medicinalvaxter. Ylva provade aven pa att fa sin onda andar utpiskade.

Vi han med att se kapichinapor, plymsvansapor (monk saki monkey), hagrar, gamar, stora spindlar, grodor, vackra tucan-faglar och en mangd andra djur. Totalt sett en mycket lyckad upplevelse. Maten, guiden och all annan service var aven den fantastisk.

Nu vantar en dag pa Quitos gator med bland annat lite shopping infor var galapagostur som vi paborjar imorgon! Forhoppningsvis kommer vi kunna lamna mer elle mindre dagliga rapporter darifran.

Ha det bra!


Kommentarer
Postat av: Kristina och Göran

Tack, så härligt det låter. Vilka upplevelser! Vi har just kommit hem från Jespers tvåårskalas. Vi önskar er fortsatt spännande resa! Var försiktiga med dykningen!

Kram Mamma och Pappa

2009-01-10 @ 18:08:08
Postat av: Pia

Oj, vad häftigt att ni fick se en anakonda, det är lite ovanligt!

Ska vattna blommorna en gång till innan vi sticker till Paris på onsdag, de har klarat sig fint. Ha det härligt på galapagos!

Kram Pia & co

2009-01-10 @ 21:10:01
Postat av: Kerstin

Hej på er!

Vilka fantastiska upplevelser ni får tillsammans.Hängmattan såg bra ut Ylva! Hoppas du mår fint igen,med tanke på behandligen hos shamanen så..Vi ska till Stockholm den 14 febrauri, hoppas vi ses då.

Må så gott och var rädda om er.

Kram Mamma & Bengt

2009-01-11 @ 21:02:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0